Stek oxrulladerna i en stekpanna på medelhög temperatur i smör och olja. Rulla ihop lövbiffarna, bind upp med bindgarn och en kvist timjan för varje rullad
Oxrulladerna var milda men fylliga, i glaset fanns en skvätt fylligt rödvin. ”Trots det gruvliga namnet – bokstavligen lärkor utan huvud – rör det sig om oxrullader fyllda med salt fläsk, hackad vitlök och persilja
En köttgryta får koka på spisen nu i kväll, med en massa rödvin, lök, morötter och kalvfond. De här med soltorkade tomater, parmaskinka och basilika är urgoda
Ta upp steken och håll den varm med ett folietäcke. Smaka av med salt och peppar. Tranchera, skär upp steken och lägg upp i ett serveringsfat med kanter
Vi utgick från ett recept av Per Morberg, men han gjorde oxrullader. Längs med steken. Skär baconskivorna i två halvor, skär moroten i tunna stavar med samma bredd som köttskivorna, skär löken i halvor och skiva sedan halvorna tunt, skär gurkorna på mitten till två halvor i längdriktningen