Oxrullader sås recept

Fyllda oxrullader i krämig sås

Fyllda oxrullader i krämig sås

Servera oxrulladerna med den krämiga såsen, pressad potatis och en sallad. FYLLDA OXRULLADER I KRÄMIG SÅS
Oxrullader i krämig sås

Oxrullader i krämig sås

Oxrullader i krämig sås, så himla gott. Viktigt här att man låter rulladerna koka sig tillräckligt möra i buljongen innan man tillagar såsen, torrt kött är inget gott
Mustiga oxrullader i sås med marsalavin

Mustiga oxrullader i sås med marsalavin

Häromdagen tinade vi en bit innanlår och lagade supergoda oxrullader. Usel bild på supergoda rullader (bild med sås var ännu värre)
Oxrullader i smarrig gräddsås

Oxrullader i smarrig gräddsås

Red av med maizena om du vill ha tjockare sås. Skala löken och morötterna. Skär löken i klyftor och morötterna i stavar, ca 5 cm långa
Porterstekta oxrullader

Porterstekta oxrullader

Servera dem i såsen med potatis och brysselkål. Det tar lite tid att koka oxrullader, men det blir så gott och de sköter sig i princip själv på spisen
Oxrullader med medelhavsfyllning

Oxrullader med medelhavsfyllning

Oxrullader med medelhavsfyllning - utbankad lövbiff fylld med soltorkade tomater, tapenade, färskost, vitlök och parmesan i gräddsås
Oxrullader fyllda med ädelost i gräddskysås

Oxrullader fyllda med ädelost i gräddskysås

Skysås. Osten från rulladerna gör att såsen ser lite grynig ut men vispa upp den ordentligt och red med maizenamjöl så får den fin konsistens och binder ihop fint
Fyllda oxrullader

Fyllda oxrullader

Vill du ha lite tjockare sås kan du reda den med lite maizena för mörka såser. Skala och hacka löken fint
Oxrullader

Oxrullader

Rör ner grädde i såsen och sjud ett par minuter. Blanda färsen med äggula, grädde,persilja, vitlök och timjan och krydda med salt och peppar
Oxrullader med senapssting

Oxrullader med senapssting

Tillsätt vatten, sås och 1 msk senap i pannan. 3 dl Kelda® klassisk gräddsås. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lövbiff 80 g Kvibille® cheddar 3 msk dijonsenap 2 tsk hackad färsk timjan Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 2 krm svartpeppar Sås. 1 dl vatten 3 dl Kelda® klassisk gräddsås
Oxrullader med skogssvamp och rödvinsås

Oxrullader med skogssvamp och rödvinsås

Stek oxrulladerna i smör. Stek till den fått fin färg och häll sedan i rödvinsåsen. Lägg i oxrulladerna och låt allt sjuda i ungefär 5 minuter