Fyll dom med ädelost som jag gjort här eller det klassiska med dijonsenap, saltgurka och bacon. En älskad husmansklassiker här hemma är rullader av alla de slag
4 portioner500 g oxinnanlår, i tunna skivor1/2 gul lök, finhackad40 g smör80 g bacon, fintärnat1/2 saltgurka, fintärnad1 1/2 msk dijonsenap4 dl kalvfond1/2 dl vispgrädde1 msk svartvinbärsgelé 1/4 persiljeknippe, grovhackadSaltFräs löken mjuk i hälften av smöret, låt kallna helt
Dela saltgurkan på längden i fyra stavar. Rulla in en stav i varje lövbiff och fäst med en tandpetare. Smält en klick smör i en djup stekpanna eller gryta, och bryn ruladerna runt om
Bred ut köttskivorna på arbetsbänken. Skala och hacka löken och fräs den i lite av matfettet. Dela gurkan i lika många strimlor som det finns köttskivor