Till dessert fick vi pâte à bombe (som om jag har fattat det hela rätt är ett ett särskilt sätt att göra moussedesserter) med smak av gin serverad tillsammans med lingonpäron
Paté ábombe med gin, lingon och päron. Det som jag varit med om i helgen är svårt att beskriva i ord. Hur jag än vänder och vrider på orden, så kommer det inte gå att beskriva hur bra jag har haft det
Gör paté a bombe. Vispa paté a bomben kall på hög hastighet. Rör ihop ganachen och paté a bomben. Förra våren då jag ännu gick på bagare-konditorlinjen hade vi vårt sista arbetsprov vilket innebar att vi skulle göra tårta, bakelser, bitar, småkakor och dietbakverk
Passionsfruktsmousse med pâte ábombe. Passionsfruktsmousse med pâte ábombe. Vi hade gäster förra helgen och jag ville då prova att göra en ny tårta till efterrätt
Detta recept kan verka en aning omständigt, men jag föredrar att göra en pâté à Bombe (varm sockerlag som hälls i uppvispad äggula) vid chokladmoussetillverkning
Men allra viktigaste är att få till en Pâté à bombe. Jag har letat efter recept med samma ingredienser samt med pâté à bombe-tekniken men i mindre mängd men inte hittat något
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…