Páte á bombe recept

Matresan del 1

Till dessert fick vi pâte à bombe (som om jag har fattat det hela rätt är ett ett särskilt sätt att göra moussedesserter) med smak av gin serverad tillsammans med lingonpäron

EN HELG I MATENS TECKEN

Paté ábombe med gin, lingon och päron. Det som jag varit med om i helgen är svårt att beskriva i ord. Hur jag än vänder och vrider på orden, så kommer det inte gå att beskriva hur bra jag har haft det
Snickersmoussebakelser

Snickersmoussebakelser

Gör paté a bombe. Vispa paté a bomben kall på hög hastighet. Rör ihop ganachen och paté a bomben. Förra våren då jag ännu gick på bagare-konditorlinjen hade vi vårt sista arbetsprov vilket innebar att vi skulle göra tårta, bakelser, bitar, småkakor och dietbakverk
Passionsfruktsmoussetårta

Passionsfruktsmoussetårta

Passionsfruktsmousse med pâte ábombe. Passionsfruktsmousse med pâte ábombe. Vi hade gäster förra helgen och jag ville då prova att göra en ny tårta till efterrätt
Ört- och apelsinmarinerat kalkonbröst

Ört- och apelsinmarinerat kalkonbröst

Detta recept kan verka en aning omständigt, men jag föredrar att göra en pâté à Bombe (varm sockerlag som hälls i uppvispad äggula) vid chokladmoussetillverkning

Bröllopstårtan

Blanda de blötlagda och smälta gelatinbladen med patebomben och där. Äggula och sockerlag till 86°och vispa till ett luftigt skum (paté a bombe)

Vitchoklad Mousse

1. Blöt gelatinet och koka upp grädden, häll sedan över chokladen och tillsätt gelatinbladen, blanda homogen och kyl några timmar