urkärnade päron. Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker. Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter. Ca 1 msk riven färsk ingefära
Ta marmeladen ifrån plattan och tillsätt atamon. 2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka. 5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)
Marmelad. Marmelad. Skala 1,5 kg päron. Samt ca 1 cm riven eller hackad ingefära och koka hårt i 5 min till. Skala 1,5 kg päron. Samt ca 1 cm riven eller hackad ingefära och koka hårt i 5 min till. 1,5 kg päron. ca 1 cm riven eller hackad ingefära. 1,5 kg päron. ca 1 cm riven eller hackad ingefära
Kompotten blev jättegod att ha som marmelad på scones men den är också god att servera till ost. Nu testade jag att koka en päronkompott av päron, ingefära och kanel
Den här nya skapelsen har fått sitt Hellsingska namn för den innehåller både päron och äpplen, som spetsats med en aning ingefära förutom vanilj och fått ett täcke av maräng med kokos
1 kg päron (ca 8 st). 1 msk hackad ingefära. Skär päronen i 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med ingefära och saften av en pressad citron. Koka 20 min, tillsätt sedan sockret och koka ytterligare 10-15 minuter eller tills marmeladen har en temperatur på 114 grader. 1 kg päron. 1 msk hackad ingefära
Vi börjar veckan med att fixa till söndagsefterrätten, inkokta päron med ingefära. Innan de inkokta päronen kan en mustig lammgryta med svamp smaka bra,
Skala äpplen och päron. BLANDAD FRUKTMARMELAD. Eller kanske du bara vill tillreda något enkelt, t ex en marmelad, och äta av den direkt så länge den varar
Lägg på tallrikar med sallad och servera den friska päronmarmeladen till. 500 gr päron. 1 msk hackad ingefära. Skär päronen i 2 cm stora bitar och lägg i en kastrull tillsammans med ingefära socker och saften av en pressad citron. Koka ca 30 min eller tills marmeladen har en temperatur på 114 grader. 500 gr päron. 1 msk hackad ingefära