Första receptet jag testade var just äggtoddyn som jag spetsade med Xanté, en jättegod päronkonjak. Xantén är dock ganska söt i sig själv, så till nästa gång minskar jag nog på sötningen i receptet
2 cl Xantépäronkonjak. Blanda allt och häll upp det i filmrullsburkar, sätt på locket där du gjort ett hål i mitten och stoppa ner en avsågad engångsätpinne i varje
Tycker dom blir bäst med Xante/päronkonjak 4 äggvitor. Ca 3-4 tsk päronkonjak Xante eller päronessens. Vispa lätt äggvitor och socker, blanda in mandelmassa och päronessens
Den lilla skvätten päronkonjak gör också sitt till. 1 - 2 msk Xanté. 1 - 2 msk Xanté. Måste det vara fem grader i luften, nordlig kuling och gråmurrig himmel för att känna lust att baka en kaka
½ dl Xantépäronkonjak. Tillsätt päronkonjak och vanillinsocker. ½ dl Xantépäronkonjak. Ytterligare ett recept från Santoshas veganblogg som blev en riktig succé
På den stora festen nästa år så skulle jag gärna vilja bjuda på ett hav av makkisar i alla möjliga smakkombinationer - tänk er chokladmacarons med fluffig vit citronfyllning eller hallonmacarons med hallonfyllning, lakritsmacaroner där fyllningen är en nästan svart mörkchokladganasch med lakritspulver, bittermandelmacarons med xantésmörkräm
Tillsätt äggula, Xanté (eller apelsinsaft) och vatten och rör om väl. 1-2 msk päronkonjak (Xanté) eller pressad saft av apelsin (jag använde päronkonjak). 1-2 msk päronkonjak (Xanté) eller pressad saft av apelsin (jag använde päronkonjak)