På rester av rökt röding recept

Bilder från julbordet på julafton

Bilder från julbordet på julafton

Idag har vi ätit resternaav prinskorven och stekt överbliven potatis till lunch och till middag blir det nog en makaronipudding med en del avskinkresterna
PÅSKEN

PÅSKEN

Torka avrödingen, skiva den snedden i tunna skivor och lägg dom ett uppläggningsfat. Svamp burkkonserv hälls spadet av
Rårakans återtåg

Rårakans återtåg

Hon har bott i trakterna av Hjo hela sitt liv (där även jag är född), så färsk eller rökt Vätternfisk såsom röding och sik har stått bordet nästan jämt
Rökt rödingmoussé

Rökt rödingmoussé

Under tiden skär du några tunna, ytterst tunna, skivor rågbröd eller surdegsbrödskivor, värm upp en stekpanna med lite olja och fräs brödskivorna i pannan tills det fått en gyllene färg, tag dem upp hushållspapper och låt rinna av och torka