Eftersom jag försökte få pappa att inte servera några köttbullar och prinskorvar till barnen så hade jag köpt en bit varmrökt lax och gjort en romsås till den, för lax äter alla barnen
Den milda smaken hos den här fina gravrökta laxen, blev väldigt god till den syrliga såsen. Till Påskbuffén blir den ett riktigt fint inslag, om Du vill testa något nytt till laxen
En annan straditionell stammis på julbordet är ju laxen. I min familj brukar vi ha dels gravad lax, men även varmrökt lax, och den varmrökta laxen serveras tillsammans med en vispad hovmästarsås som en av mina mostrar började med en gång i tiden för länge sedan
Rökt lax och kanske sparris kvar från påskbuffén. 4 skivor kallrökt lax. Lägg upp lax tillsammans med sparris och pepparrotskrämen 2 portioner. 4 skivor kallrökt lax
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Dela laxen i bitar och hacka löken. Strö spenat, lax och lök i pajskalet. 300 g varmrökt lax. Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg och tryck ut i en pajform