Pa recept

Lussekatter pâ torrjäst

Jag försöker fâ till lite julkänsla här i snöfattiga Paris. Vispa upp äggen och arbeta in dem i degen växelvis med smöret och mera mjöl
Lax pa grönsaksbädd

Lax pa grönsaksbädd

salt och citronpeppar. Blanda den klippta gräslöken med yoghurten, lite citronsaft och salt och peppar
PA:s julmiddag

PA:s julmiddag

Vi hade kvar grönkålspajer som vi bloggade om i början på december (kolla under etiketten paj) som vi också åt till
Fiskpaket pâ tvâ sorter fisk

Fiskpaket pâ tvâ sorter fisk

Var dock försiktig, för mej blev det lite för mycket grönsaker för att allt skulle rymmas in i paketen
Fisksoppa pâ saffran

Fisksoppa pâ saffran

Förra gângen jag bjöd pâ en fisksoppa med saffran var det i klassisk nordisk stil. salt och peppar. Mixa soppan och sila den
Minestronesoppa på grönsaker

Minestronesoppa på grönsaker

80 g morot 60 g stjälkselleri 80 g rödlök 150 g purjulök 200 g borlottibönor 250 g pumpa 300 g fast potatis 300 g blomkål 350 g tomat 150 g zucchini 200 g ärtor 2 kvist färsk rosmarin 2 blad lagerblad 50 g olivolja vatten salt peppar olivolja krasse
Pa amb oli

Pa amb oli

Vad passar inte bättre en sån här dag än en långfrukost, alternativt brunch eller lunch direkt kanske
Ärtsoppa pâ persiljepesto

Ärtsoppa pâ persiljepesto

Eller en lite annorlunda ärtsoppa. Mixa soppan och lât koka upp. Hur kan man man använda persiljepesto pâ ett lite annorlunda sätt
Pa thai i Motala

Pa thai i Motala

Vi gick lite i affärer och sen gick vi och åt pa thai en av mina favorit rätter. Pa thai i Motala. Publicerat 2016-03-07 20
Svensk fläskkotlett på ben med brynt smörsås

Svensk fläskkotlett på ben med brynt smörsås

Svensk fläskkotlett4 kalvkotletter, på ben ca 2-3 cm citronskiva rosmarin vitlök. Sås med senapsfrö och schalottenlök2 schalottenlökar 1 klyfta vitlök 1 msk cassonadesocker 1 tsk dijonsenap 1 dl vitt vin 500 g kalvfond (eller koncentrat enligt förpackning) 2-3 msk bruna senapsfrön 50 g smör 1 färsk pepparrot (liten)