½ pakchoi. Pumpakärnor. Något som jag dock känner till - och älskar - är Ramen Soup, eller nudelsoppa om vi ska kalla det för sitt osexiga svenska namn
Mormor sprang ju ur en generation som inte var van vid att man självklart kunde gå in på vilken ICA-butik som helst och få tag på pakchoi, fjorton sorters färsk chili, färsk koriander och hummus
Här har vi en halv burk pulled pork från frysen (eller bråkat fläsk som det ju faktiskt heter på svenska*) och där har vi pakchoi som jag har kännt ett omåttlig begär efter de senaste dagarna
Jag blir så frestad ibland av grönsaker och frukt som "rest" långt och den här dagen såg jag inte åt den svenska vitkålen utan högg direkt en förpackning med pakchoi som jag älskar
Det är svenska Plantagon utvecklat [sic. 30 mars läser jag i DN om hur svenska Plantagon tillsammans med Sweco, Tekniska verken, Saab och Linköpings kommun utvecklat en idé om att odla urbant och vertikalt. Det kommer att odlas cirka 400 ton mat per år i växthuset (främst kålsorten pakchoi). 30 mars läser jag i DN om hur svenska Plantagon tillsammans med Sweco, Tekniska verken, Saab och Linköpings kommun utvecklat en idé om att odla urbant och vertikalt
Blanchera pakchoi-bladen. Jag hittade ett fantastiskt bra recept med engelsk text hos Victory or Death in the kitchen men jag har skrivit om receptet till svenska och med måtten konverterade till svenska mått i dagens inlägg för de som föredrar detta