Pak choi wok recept

Pak Choi Wok

Pak Choi Wok

Dela pakchoi i fyra delar på längden. Hetta upp några matskedar olja i en wok eller stekpanna. Fräs pakchoi hastigt på hög värme och lägg upp på ett fat
Pak Choi Wok

Pak Choi Wok

Dela pakchoi i fyra delar på längden. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stekpanna. Fräs pakchoi hastigt på hög värme och lägg upp på ett fat

Pak Choi Wok

Dela pakchoi i fyra delar på längden. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stekpanna. Fräs pakchoi hastigt på hög värme och lägg upp på ett fat
Nästan vegetarisk wok med svart bönsås

Nästan vegetarisk wok med svart bönsås

Alla sorters kål och lök passar i den, liksom morötter, gröna bönor, sockerärtor, rädisor, rättikor, svamp, paprika chili och såklart de asiatiska kålbladen, pakchoi och deras kompisar
Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt!

Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt!

Skiva rödlöken, pakchoien och paprikan tunt. Värm en stor stekpanna eller wok på hög värme med lite olja och woka snabbt rödlöken och paprikan tillsammans med de två andra pressade vitlöksklyftorna i någon minut
Biff med bambuskott i stark sås

Biff med bambuskott i stark sås

Låt koka upp och krydda dig fram med smakerna till en otroligt god sky till allt som sedan serveras med nykokt ris och pakchoi
Vietnamesisk torsk med krispig sallad

Vietnamesisk torsk med krispig sallad

Skär löken i båtar, morot i tunna strimlor och pakChoi i munsstora bitar. Vietnamesisk torsk med krispig sallad4 port700 g torskrygg, i 4 jämnstora bitarVietnamesisk sås (nuoc nam)2 msk fisksås2 msk rörsocker2 lime, saft av1 klyfta vitlök1 röd färsk chiliSallad1 klyfta vitlök1 tumstor bit ingefära3 msk japansk soja1 rödlök1 morot2 pakChoi1 rejäl näve böngroddar1 rejäl näve färsk bladspenat4 salladslökar, i tunna skivor1 bunt koriander, hackad1 dl jordnötter, grovhackadesalt och nymalen svartpepparneutral matolja, att steka i1. Fräs dessa tre grönsaker i en rykande het stekpanna eller wok i 1 minut. 2 pakChoi
Wokad biff med smak av Singapore

Wokad biff med smak av Singapore

Nu undrar ni varför jag skriver om allt detta, vad har det med den wokade biffen att göra. Hetta upp en stor wok eller stekpanna med olivolja
Rödkokt sidfläsk

Rödkokt sidfläsk

Än så länge är tanken smörstekt purjolök och pakchoi. Han stryker runt kring woken i köket hos allt från kockar till vanliga människor med en stor respekt för det som lagas och den som lagar