Du kan även panera sillfiléerna hela (urtagna förstås) och skurna i bitar. Jag tänkte hålla mig till en svensk klassisk husmansvecka såhär i höstrusket och först ut ett vansinnigt gott recept på stekt, inlagd strömming
Paneraströmmingarna på följande sätt. lägg en filé i mjölet med skinnsidan neråt, lägg i en handfull örter och lägg på en filé med skinnsidan uppåt, vänd på dom så de är välpanerade på utsidan
Måtta upp rågmjölet i en djup tallrik och paneraströmmingarna på båda sidorna. Stekt strömming. Hetta upp en stekpanna med smör eller margarin och stek strömmingarna
En riktig gammal husmanskostklassiker är panerad och smörstekt strömming. På restaurang serveras hamsin mjölpanerad och stekt i en speciell stekpanna med två bottnar
Stek sedan de paneradeströmmingsfiléerna i smör på båda sidorna tills de blir gyllenbruna. Ta en glasburk med lufttätt lock och lägg ner strömmingsfileérna varvat med dill och skivad rödlök
Stekt strömming fylld med philadelfiaost smaksatt med senap, potatismos och lingon, riktigt gott. Blanda ost senap och dillhack, fördela smeten på hälften av strömmingsfiléerna och lägg sedan ihop med resten av filéerna