Panerad gös recept

Matrelaterad historia - blandat

Gösfilé à la Richelieu, - Richelieu. Gösfiléer i frityr med remuladsås. gös), 3) förrätt (kroketter, rissoler eller krustader), 4) kött (rensadel), 5) mellanrätt (timbaler på varm eller kall fågel, garnerade med ostron), 6) stek med salad, 7) grönrätt (sparris eller gröna ärter) 8)efterrätt (vaniljpudding eller gelé)
Panerad gös med ansjovisgrädde

Panerad gös med ansjovisgrädde

Vispa upp ägg i en djup tallrik. Häll upp mjöl med lite salt och peppar på en tallrik. Smält smöret i en stekpanna
7 Juli Panerad Gös

7 Juli Panerad Gös

Idag blev det i alla fall paneradgös, med färsk potatis, sallad och remouladsås. Minns inte sist jag åt gös, eller om jag ens ätit det, fast det borde jag ha gjort någon gång
Havskräftor och panerad gös

Havskräftor och panerad gös

Som huvudrätt serverade jag en paneradgös. Nästa gång skall jag byta ut gösen mot just rödspätta som har en mycket godare smak, tycker jag
fisk och vitt, helt villt

fisk och vitt, helt villt

Nyfångad, panerad och stekt sik. Ett vitvin som är bäst ägnat till fiskar som sik, gös, abborre och skaldjur som krabba eller pilgrimsmussla
Ät mer fisk. DEL 2.

Ät mer fisk. DEL 2.

Sik, abborre, gös, flundra filéer högst 3-4 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Panerad och stekt strömmingsflundra 2 minuter på var sida, vila i 2 minuter före servering. Hel sik, abborre, gös högst 5-7 minuter på var sida, vila i 4 minuter före servering

En underbar film

Det blir som panerad fisk och sås i ett. Receptet kommer från arla och de har använt gös, men går precis lika bra att laga på annan vit fisk, men det behöver vara lite tjockare filéer, så som torsk eller hoki

Timjangratinerad gös på spenatbädd

Ca 350-400 g gös (eller annan vit fisk). Värm ugnen till 200 grader. Panera fisken och bryn den snabbt (max 2 minuter på varje sida) för en fin yta

Stekta fiskpanetter med gurksås

2 rödtungsfiléer eller filéer av gös eller abborre. Salta och peppra filéerna, och vänd dem i ströbröd