Paneradlax. Skär laxfiléerna i lite mindre bitar/dela dem tunnare. Servera den paneradelaxen tillsammans med kokt eller stekt potatis, hummersåsen och en rejäl citronklyfta att pressa över som pricken över i
Fisken var lokalt fiskad och det var oftast lax, strömming eller sik som vi åt. Panerad rödspätta. Du kanske gillarLax i ugn med ärtor och gräddsåsFänkålsgratäng med västerbottenost och kalkonbiffar med grönkålKöttfärssås med morots- och zucchinispaghettiSerranorullar med getostkrämBovetepannkakor med vegetarisk skagenröra 400 g rödspättafiléer
Tryck laxfiléerna mot blandningen så att de blir panerade runt om. För inte så f(r)asligt länge sedan hade jag aldrig trott att jag skulle sälla mig till skaran som älskar lax
Laxen är vanlig färsk lax med skinn stekt på medelstark värme (i mycket smör) och salt & peppar. Fick inspo från restaurangen jag käkade lunch på häromdag då en annan beställde panerad fetaost
Om vi hade käkat fisk skulle jag ha serverat såsen till stekt lax eller stekt panerad vit fisk, men eftersom vi inte käkar fisk så serverade jag såsen till vegetariska ärtbiffar istället (recept kommer)