Vänd sillbitarna först i mjöl, sen i ägg och till sist ströbröd. Stek sillen hastigt i brynt smör på båda sidor så att den blir lite frasig och får färg
Vänd sillen i ströbrödet så andra sidan också blir panerad. Att para samman den ybersvenska sillen med Libanesisk ost är kanske ingen man i första taget tänker på, men fru M tyckte att det var en tanke väl värd att testa och det visade sej bli en smarrig sammanslagning
Vänd och vrid påsen tills att strömmingen är panerad runt om. Här i Norge har jag haft lite svårt att få tag på strömming, och sill också för den delen, som är filead och rensad
Mums filibaba sill och krabba. Panerad mat är inte så god om man slänger in den i ugnen på värmehållninge, tycker jag, den ska helst vara nystekt och knaprig/krispig
Idag blir det panerad rödspätta och strömming här på bloggen. Men även om vi nu tycker att vi inte får till fisk så ofta som vi skulle vilja till middag så ska vi komma ihåg att även makrillen på mackan och sillen till ägget innehåller en massa nyttigheter
Och att steka den hel, med ryggbenet kvar, panerad i en blandning av ströbröd och grovt rågmjöl, som man gör med vanlig stor sill, är en alldeles förträfflig vardagsmiddag, tillsammans med finskuren gräddstuvad purjo
Läcker panerad torsk. Sill, kokt ägg, grönsaker. Behöver du inspiration till veckans middagar. Vi har förstått att du inte är ensam, så här kommer vår egen planering för veckorna 32 och 33, och förhoppningsvis kan den hjälpa även er