Tina och skölj av fiskfiléerna och torka av dem med hushållspapper. Krydda och salta och dubbelpanera dem genom att först doppa dem i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd
Vänd runt Pangasiusfilerna i mjöl, ägg och mortlad (krossad) cornflakes. 4st Pangasiusfiler (ca 130g-140g/st)2dl Vetemjöl1st Ekologiskt ägg, uppvispat4dl Cornflakes, stött i mortelCa 4msk Smör att steka iSalt & vitpepparLime, vitlök & rom moja
Fisk är gott & hälsosamt. Men att enbart äta lax känns lite långtråkigt för smaklökarna…. Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken
Sätt ugnen på 200 º. Skär purjolöken i bitar och bryn den lätt och lägg den i en ugnsfast form. Dela filéerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg den på purjolöken
rekommenderar varmt Pangasiusfile som är helt underbar. Tina fisken (om fryst) så den kan skäras i bitar, lägg dessa i en smord form och "förkoka" 10 minuter i 225 grader
Ugn 225 grader. Skölj fiskfiléerna, lägg dom omlott i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda crème fraiche och grädden med de övriga ingredienserna, häll det över fisken och strö på riven ost
Asiatiska fishcakesKokt torsk med klassiska tillbehör. Jag älskar fisk i de flesta former och har sedan flera år principen att planera in minst två fisk middagar i vår femdagarsmeny