Pangasiusfile recept

Stekt pangasiusfilé

Stekt pangasiusfilé

Tina och skölj av fiskfiléerna och torka av dem med hushållspapper. Krydda och salta och dubbelpanera dem genom att först doppa dem i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd
Pangasiusfilé

Pangasiusfilé

Var och handlade på coop extra och visste inte alls vad jag skulle göra för middag. Ramlade förbi Pangasiusfilé
Cornflakespanerad Pangasiusfilé med lime, vitlök & rom-moja

Cornflakespanerad Pangasiusfilé med lime, vitlök & rom-moja

Vänd runt Pangasiusfilerna i mjöl, ägg och mortlad (krossad) cornflakes. 4st Pangasiusfiler (ca 130g-140g/st)2dl Vetemjöl1st Ekologiskt ägg, uppvispat4dl Cornflakes, stött i mortelCa 4msk Smör att steka iSalt & vitpepparLime, vitlök & rom moja
Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Cornflakespanerad Pangasiusfilé

Fisk är gott & hälsosamt. Men att enbart äta lax känns lite långtråkigt för smaklökarna…. Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken
Pangasiusfilé i ugn

Pangasiusfilé i ugn

Fisk till middag ikväll. 500 g pangasiusfilé 5 dl grädde 4 msk tomatpuré 2 msk hummerfond 3 dl riven ost 2 pkt bacon Hackad persilja Salt & vitpeppar Lägger fiskfiléerna i den smörad form
Pangasiusfilé med pepparrotssås

Pangasiusfilé med pepparrotssås

1 paket fryst pangasiusfilé (ca. 1 kg). 1100 g smör. 12 dl vispgrädde. 12 dl créme fraiche. 12 msk dijonsenap
Den goda ugnsfisken

Den goda ugnsfisken

Sätt ugnen på 200 º. Skär purjolöken i bitar och bryn den lätt och lägg den i en ugnsfast form. Dela filéerna i mindre bitar, salta och peppra och lägg den på purjolöken
Lenas goda fiskgratäng

Lenas goda fiskgratäng

rekommenderar varmt Pangasiusfile som är helt underbar. Tina fisken (om fryst) så den kan skäras i bitar, lägg dessa i en smord form och "förkoka" 10 minuter i 225 grader
Pangasius med champinjoner

Pangasius med champinjoner

Skiva svampen och skär löken i klyftor. Fräs i olja i en stekpanna. Flytta över allt i en ugnsform och täck över med fiskfiléerna
Fiskrätt

Fiskrätt

Ugn 225 grader. Skölj fiskfiléerna, lägg dom omlott i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda crème fraiche och grädden med de övriga ingredienserna, häll det över fisken och strö på riven ost
Stekt fisk med grön ärtpuré

Stekt fisk med grön ärtpuré

Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en annan skål. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen
Fiskgratäng med torsk

Fiskgratäng med torsk

Skala och koka potatisen mjuk. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt, peppar och muskoten. Mosa till lagom konsistens
Veckans fisk - asiatiskt och svenskt

Veckans fisk - asiatiskt och svenskt

Asiatiska fishcakesKokt torsk med klassiska tillbehör. Jag älskar fisk i de flesta former och har sedan flera år principen att planera in minst två fisk middagar i vår femdagarsmeny
Stekt fisk med grön ärtpuré

Stekt fisk med grön ärtpuré

300 g pangasiusfilé. 11 st ägg. 11 msk vetemjöl. 11 msk ströbröd. 1salt. 1smör eller margarin. 13 dl gröna ärtor