Lika självklart var det att göra min variant på pressgurka till pannbiffar och mos. Istället för att vispa ur pannan med bara vatten, soja och lite vitpeppar efter stekningen – som jag brukar göra – så blandade jag även ner en liten bit köttbuljongtärning och någon matsked svartvinbärsgelé
Servera pannbiffarna med potatismos (eller kokt potatis), gräddsås och lingonsylt. )Pannbiff med lökPannbiffar (ca 15 st)800 g blandfärs1 dl ströbröd3 dl mjölk1 gul lök2 ägg1,5 tsk salt2 krm vitpeppar2 gula lökarBlanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt det svälla i 10 minuter
Jag brukar göra min pannbiff enkel med enbart dem klassiska kryddorna som salt och peppar. Nu var det verkligen ett bra tag sedan jag serverade pannbiff med karamelliserad lök och det satt som en smäck nu
Jag har hittat så många bra recept på vegetariska biffar så mitt nästa projekt är att göra ett helt gäng och frysa in så jag kan plocka fram när det är tid för matlådor igen
Nedan recept är inte måttat exakt utan man får göra efter egen smak. Servera tex till pannbiff. Det finns lite olika recept på den här potatisrätten som är otroligt god