Förra veckan gjorde Jonas pannbifftillmiddag. Tillbehör. Med en rejäl skvätt grädde och lite kryddpeppar ipannbiffssmeten smakade biffarnafantastiskt gott
Fräs paprika och lök utan att det får färg i en kastrull med smör. Blanda färs, lök, pressad vitlök, finhackade tomater, grädde, ägg, persilja, och salt och peppar
Stek sedan biffarna så att dom får en yta, när dom är klara lägg upp dom i en ugnsform. Blanda färsen med salt och peppar, forma sedan biffar av färsen
Strö över flingsalt. Forma 8 biffar. Smält smör i en panna och stek biffarna 2 minuter på varje sida. 2 Lägg dem i en ugnsfast form och sätt iniugnencirka 10 minuter. Behåll smöret i pannan och stek lök och socker 5 minuter. Häll på öl och koka ytterligare 5 minuter. 3 Bryn smör och vitkåli en stekpanna cirka 5 minuter, så att kålen behåller spänsten. Tillservering 1 Servera med kokt potatis eller potatispuré. 1 riven gul lök. 3 strimlade gula lökar. 200 g grovt skuren vitkål. 1 tsk flingsalt. 800 g kokt potatis
Smörj en ugnsform med rapsolja och litetamari (alternativtglutenfri soja). ½ dl majsströbröd (Olda). Häll matlagningsgrädde och ägget i en bunke och blanda om
Lägg upp i en ugnsform och ställ iniugnen så det håller sig varmt. Pannbiff med lök är så, så gott och jag ser alltidtill att steka extra mycket lök som jag kan frossa i
Ta ut plåten med grönsakerna och salta lite, lägg sedan upp den på ett fat lägg pannbiffarna på och svampen överst, ringlalite sås på och toppa gärna med något grönt