Här kommer jag med världens jäkla pangrecept på pannbiffar. Blanda köttfärsen med den hackade löken, ägget, persiljan, chiliflakesen och paprikakryddan
4 4 port ris Svampsås 1 gul lök 250 g champinjoner 1 msk olja 1 msk balsamvinäger 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl crème fraiche 1 msk soja salt och peppar Pannbiff ca 500 g blandfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 msk senap gärna dijon 1/2 dl vatten 3 morötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med den goda såsen direkt ur stekpannan tillsammans med de rostade rotfrukterna och ev lite lingonsylt/rårörda lingon vid sidan om
Syra från lingonsylt och sötma från Johnnys senap som jag är beroende av. Pannbiffmed löksås, lingonsylt och potatis är en av svenskarnas favoriter när det kommer till husmanskost
När ströbrödet svällt tillsätt senap, salt och peppar. Nästa steg är pannbiffarna. Börja med potatisen. Börja med att blötlägga ströbrödet i mjölken så det får svälla
Blanda pressad vitlök och ägg med köttfärs, klippt timjan, solrosfrön, skånsk senap och kryddor. Forma till pannbiffar och stek dem på båda sidor så de får yta
Brännvinssenapen, som jag tog till den här såsen hade ett rejält sting, passade fint till biffarna. Jag gjorde en variant på pannbiffarmed massor av Greklands goda smaker
Det kom krypande under veckan, men om jag hade vetat hur illa det skulle bli, så hade jag nog inte använt onsdagens sista krafter till att ställa mig och steka ett lass pannbiffarmed stekt lök och gräddsky
Servera med t ex pasta eller nudlar och tomatsås. 1 tsk fransk senap. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka lök, tomat och oliver i matberedare, lite snabbt
Toppa med röklök. Blanda ihop yoghurt, vinäger, senap & salt i en bunke. Spraya med olja & krydda. Blanda ströbröd, mjölk, ägg, senap, salt & peppar i en bunke