Forma ganska stora ovala biffar av färsen (blöt händerna i kallt vatten så går det lätt. Servera pannbiffarna med potatismos (eller kokt potatis), gräddsås och lingonsylt
Skala de medelstora lökarna. Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Forma fyra storapannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4–5 minuter på varje sida. 2 medelstora gula lökar. 2 stora gula lökar. 300 g nötfärs 300 g blandfärs 2 medelstora gula lökar smör och olja till stekning 3 potatisar, kokta 1 dl gräddmjölk (0. 5 dl grädde) 1 ägg 1 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk koncentrerad kalvfond 1 msk kikkomansoja Salt peppar 2 stora gula lökar smör till stekning en nypa socker stekt eller kokt potatis Pressgurka Skysås
Det kändes alltid supersvulligt och smarrigt att få frossa i stora köttbiffar och en massa stekt lök, tyvärr ibland med lite för tråkig potatis och bleka tillbehör, men inte desto mindre
Blanda blanda blanda sedan alla ingredienser i en stor bunke med händerna tills fin smet. Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidor tills fått färg
Blanda ihop ägg, vatten, ströbröd, salt och peppar i en stor bunke. Pannbiffar. Pannbiffar. Servera pannbiffarna med klyftpotatis, broccoli och lite lingonsylt eller rårörda lingon
1 stor gul lök. Forma sedan till lagom stora biffar och stek i massor med smör i ungefär 4 minuter på varje sida eller tills de har fått fin färg. 1 stor gul lök
Han var en person med stora brister och utmaningar och jag ska vara helt ärlig med att vi under långa perioder hade sjukt svårt med vår relation, av många olika anledningar
2 stora lökar. 600 g blandfärs 1 dl gräddmjölk (0,5 dl grädde, 0,5 dl mjölk) 1 dl ströbröd 1 liten lök, riven 1 msk japansk soja 1 msk fisksås salt och peppar 2 stora lökar 1 tsk socker 2 dl utblandad kalvbuljong 600 g fast potatis smör och olja till stekning persilja till servering