Blanda alla ingredienserna för pannbiffen väl i en bunke. Stekt lök i gräddsås. Stekt lök i gräddsås. Ska stå i mitten av ugnen ca 30 min på 225 grader. Forma till biffar och stek i ugn ca 15 min på 225-250 grader. Pannbiff med klyftpotatis och stekt lök i gräddsås 12 propoints 4 portioner
Stek sedan biffarna så att dom får en yta, när dom är klara lägg upp dom i en ugnsform. Ställ allt i ugnen på 100° i ca 15 - 20 minuter. Om man rostar potatis i ugnen till så ställ in pannbiffarna när potatisen börjar bli klar, sänk bara värmen och låt biffarna stå med potatisen i ugnen 100 gr Köttfärs
Tillsätt även den stekta löken. När kryddningen är lagom stark, forma 4 stora pannbiffar eller 8 mindre. Lägg sedan i en ugnsfast form och efterstek i ugn, 150 grader cirka 15 minuter
kör in i ugnen och stek tills de får en kärntemperatur på 68 grader. I skåne är det väldigt enkelt att få blandfärs, fläskfärs eller på många ställen skinkfärs- här få man knappt tag på blandfärs så man får mala själv