Det var längesedan jag bakade bröd så jag rotade runt i köksskåpen (det är inte det lättaste kan jag säga, skåpen är proppfulla med saker och vet inte ens vad jag har och inte har) och hittade en påse med Durramjöl som jag fick från Risenta för ett tag sedan
Blanda mjöl, salt och rosmarin i en bunke. Den har jag gärna i pastasåser, smaksätter grillat och ger här smak åt ett härligt lättgjort pannbröd som snabbt svängs ihop och gläder hela familjen
Börja med att mixa havregrynen så det blir till ett mjöl. Mjöla ett bakbord med det mjölet du haft i. Strö över lite lite mjöl på själva plattorna innan gräddning
Blanda mjöl och salt och tillsätt så mycket vatten att det blir en deg som inte kladdar. Dela den i bitar, forma runda bullar och kavla ut dem så tunt som möjligt på mjölat bakbord
Värm mjölken fingervarmt. Tillsätt sirap, salt och mjöl. 4 dl mjölk. 5 dl grovt rågmjöl. 5 dl vetemjöl. Häll den i skålen tillsätt oljan och rör ut jästen i vätskan