Stek på medelhög värme i liten stekpanna alternativt gör inte pannkakan så stor. Ingredienser till 3 pannkakor/ 1 portion2 ägg1 dl mjölk1,5 msk vispgrädde1 msk Lindroos fiberhus1/2 msk chiafrön 0,25 dl mandelmjöl1/4 tsk saltSmör till stekning Grädde och bär till serveringGör så här 1
Vänd på pannkakan när smeten har stelnat och fått färg på undersidan. mandelmjöl (jag använder ofta en del kokosmjölk och 3 delar vatten till pannkakor). mandelmjöl (jag använder ofta en del kokosmjölk och 3 delar vatten till pannkakor)
1,5 dl mandelmjöl. 1,5 dl mandelmjöl. Vi har provat massor av olika mjöl- och mjölkfria pannkaksrecept, och många blir väldigt goda - men de liknar ju inte pannkakor alls egentligen
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
1 dl mandelmjöl. Blanda alla ingredienser och låt stå några minuter så att fiberhusket får svälla. Grädda cirka sex små pannkakor (de är väldigt mättande) i smör i stekpanna på låg- till medelvärme
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vispa ner mandelmjöl och bakpulver, sist det smälta smöret/ghee. Bästa lchf-pannkakan hittills. En extra god mejerifri pannkaka blir nästa utmaning att hitta
Amerikanska pannkakorBlanda ägg, cream cheese och mjölk väl med en elvisp. Tillsätt alla torra ingredienser och honungen och vispa igen till en slät smet
För att undvika kladd på väggar så ska pannkakan vara relativt fast innan du flippar. Börja med att blanda allt utom mandelmjölet i en bunke och vispa (med elvisp) tills det blir en jämn smet
Rör samman ägg, äggvitor, mandelmjöl och fiberhusk. 2 msk mandelmjöl. 1 ägg 3 äggvitor 2 msk mandelmjöl. Pannkakor är en maträtt som jag aldrig kommer att tröttna på för de går att variera i oändlighet