På missionsstationen i Kongo där jag växte upp började vi alltid dagen med färsk frukt, ofta just grapefrukt, men också ananas, papaya, avocado, banan, mango
Servera som förrätt. Blanda papaya, morötter och jordnötter med dressingen. Skala och kärna ur avokadofrukterna och droppa över lite grapefruktsaft på dem och papayan
Idag bjuder jag på en riktig fräsch och lätt förrätt. Älskar förrätter, men de får inte vara för kletiga och mäktiga för då orkar man ju knappt med den goda varmrätten och den efterlängtade sötsaken till efterrätt
precis som våra när vi ser de härliga mango- eller papayaklasarna bara hänga där fritt. Goda att servera som förrätt, snacks eller varför inte som tilltugg på partyt
mat , recept , som tam , sallad , papaya , förrätt , thai , thailändskt. Omogen papaya är lätt att tag i, då mycket av den exotiska frukten i Sverige är just omogen
½ papaya. Servera till färsk, grillad fisk eller köttbit, eller med räkor som förrätt. 4 portionerolivoljaflingsaltsvartpeppar från kvarn1 st mango½ papaya250 g cocktailtomat på kvist2 st avokado½ knippe färsk mynta1 st lime, saften1 msk olivolja1 dl svarta bönor (marinerade i olja och vitlök)1. Skala och tärna mangon och papayan i 1 cm stora bitar
Dela papayorna och gröpa ur kärnorna. (köttet ska vara kvar ). Lägg på rikligt med räkor. Sås. Blanda i curry ( efter smak ), lite salt och peppar i crème fraichen