Servera med papayasallad och sticky rice. Börja med att rosta okokt, thailändsk sticky rice i en torr stekpanna tills det blir gyllengult och luktar popcorn
Segt ris, kao niaw, eller ”sticky rice” som det kallas är en sydostasiatisk företeelse där ett stärkelserikt ris ångas, kokas eller mals och serveras antingen som en del av en måltid, i Thailand ofta tillsammans med kyckling eller papayasallad (”som tam”), eller som en efterrätt tillsammans med mango, svarta bönor eller majs
Nästa gång ska jag testa deras papayasallad. Pizza och läsk är inte min favorit, däremot älskar jag vietnamesisk och thailändsk mat, och som tur är finns det några bra sådana matställen här i Örebro
Papayasallad för mig. Tyvärr ledde ju tröttheten till en del utbrott, varav jag redan har förträngt de flesta, men vi fick en Toy Story- sticker-board av en vänlig thailändsk steward och med den roade sig Vira i ungefär en halvtimme alldeles själv