Receptet på det här långkoket med italienska smaker jag hittade på bloggen Le Parfait. I lördags kväll åt vi riktigt god mat som dessutom var extremt lättlagad
Jag gick ut i trädgården och började plocka massa björnbär från björnbärsbuskarna, och gjorde klart den frukost jag hade förberett sedan dagen innan i en fantastisk "breakfast parfait"
Detta är super enkelt att göra och man kan använda vilken sylt, yoghurt eller frukt man vill. Eftersom jag vet sen tidigare att jag gillade chiapudding så fick det bli grunden till denna fantastiska parfait
Originalreceptet var egentligen ingefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmelad vilket fungerade fint
Vi åt parfaiten som dessert på julafton och vi tyckte alla att den var jättegod. Lägg de rårörda lingonen som en sträng i mitten av parfaiten och häll på resten av parfaitsmeten
Receptinspirationen kom från underbara Le Parfait som ni hittar här. Den här röran, som man bara hackar och rör ihop går enkelt att göra och är smidig att ta med sej t ex på picknick eller ha som kvällsmacka efter bastun
Det blev passionsfruktsparfait med chokladmousse och hallonsås och mango. Parfait. Igår var det så lyxigt att min väninna Lisa bjöd på en trerättersmeny
Att göra sin egen parfait är enkelt. Parfait betyder perfekt på franska − och jag håller med. Min mandelparfait är riktigt, riktigt smarrig och passar som avslut på en fin middag
Och det är ju fy och skam, för den är riktigt god, enkel att göra och går att förbereda. Mamma hade kokat fläderblomssaft till mig som jag önskat (ja, till sig själv med) och den använde jag till denna ljuvliga parfait
Det är egentligen hur enkelt som helst. Riktigt njöt igår morse när jag åt denna härliga parfait som blev riktigt luftig av fluffet samtidigt som den mättade riktigt bra
Ta ut parfaiten och stjälp upp på tallrikar. Dekorera gärna med ett eller flera blåbär på parfaiten. Vispa vaniljvispen och blanda i 100 g krossad toblerone