Parfait grundrecept recept

Hemgjord Glass av olika Bär

Hemgjord Glass av olika Bär

Jag gjorde ett grundrecept till Vaniljparfait. Skär parfaiten i bitar och lägg i en stor bunke. Kör med elvispen en liten stund, tills parfaiten blivit mosad
Vaniljparfait

Vaniljparfait

Det här är ett grundreceptparfait. Jag gör parfaiten på "gammeldags" vis genom att koka en äggkräm

Chokladparfait med svarta vinbär

Av de svarta vinbären gjorde jag gelé och en chokladparfait. Receptet till parfaiten hittade jag i tidningen Lantliv Mat & Vin och kommer ursprungligen från Elisabeth Johanssons bok "Glass"
Hjortronparfait

Hjortronparfait

Detta grundrecept går utmärkt att använda som bas till just den smaksättning som du önskar. Ta ut parfaiten, ca
Italiensk glass - hallon

Italiensk glass - hallon

Här är ett grundrecept på italiensk glass, där man ju använder mindre fett än när man gör parfait t. Grundrecept Italiensk glass

Grundrecept parfait

Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering

Parfait (grundrecept)

Vispa grädden till hårt skum. Vispa samman gulor och socker i en rostfri kastrull. Först kallt sedan över svag värme

Parfait - grundrecept

Grädden vispas till hårt skum och vänds ner i äggsmeten tillsammans med smaktillsatsen man valt Parfaitmassan hälls upp i en form eller skål och ställs i frysen