Parfait hela ägg recept

Agnetas Perfekta Parfait

Agnetas Perfekta Parfait

4 helaägg. 4 helaägg 2,5 dl socker 5 dl standard mjölk 4 dl vispgrädde 2 vaniljstänger Hjortronsylt på burk punsch
Tips på efterrätter till nyårs

Tips på efterrätter till nyårs

Parfait med punchkopp. Tryck försiktigt ut kinapuffar över hela kladdkakan. Knäck ägget och försök spara äggskalet som kopp
Nyår 2012 – desserten

Nyår 2012 – desserten

Jo, en fluffig parfait med karamelliserade hasselnötter och hackad choklad, med honeycomb och butterscotchsås
SILLRÖRA PÅ RÅGBRÖD

SILLRÖRA PÅ RÅGBRÖD

Receptinspirationen kom från underbara Le Parfait som ni hittar här. Hacka sill och ägg och blanda med övriga ingredienser
Dagens recept: Vinbärsparfait

Dagens recept: Vinbärsparfait

Om du tar röda vinbär så låt gärna klasarna förbli hela. Parfaiten blir vackrast om bärmoset ligger som kraftiga röda eller lila strimmor i den ljusa äggsmeten
Lakrits - och citronparfait.

Lakrits - och citronparfait.

Sjud sedan på svag värme och rör hela tiden, helst med en träslev. Vispa ägg och äggula lätt och blanda i smeten
Glass i stora lass

Glass i stora lass

Glass, Sorbet, Parfait. Lägg de frusna hallonen i en burk. Vaniljparfait. Vispa ägg och socker luftigt. Fodra en rektangulär eller önskad form med plastfilm och häll parfait smeten i den

Chokladparfait med svarta vinbär

Lite hackad choklad och hela vinbär att strö ovanpå. Vispa ägg och socker pösigt. Av de svarta vinbären gjorde jag gelé och en chokladparfait
Spara sommaren med bärbak

Spara sommaren med bärbak

Några recept som innehåller hallon och jordgubbspuré (se även tidigare recept på glass, sorbet, parfait, granité)

Kalles Lakrits & citronparfait

Sjud sedan på svag värme och rör hela tiden, helst med en träslev. Vispa ägg och äggula lätt och blanda i smeten

7 rätters middag Nyårsdagen till ära.

Havtornsparfait speglad med blåbärskirsch. Stek dem i rifflad panna på bägge sidor med. Havtornsparfait speglad med
Överraskningsmiddag

Överraskningsmiddag

Att Kristoffer älskar körsbär vet nog de flesta så en körsbärsparfait med chokladfondant fick det bli till efterrätt
Smultronparfait, vilken lyx!

Smultronparfait, vilken lyx!

Vispa ägg och socker riktigt, riktigt vitt och pösigt. En gång var jag på bröllop där efterrätten som serverades var parfait gjord på brudparets egenplockade smultron

Vaniljkokt rabarber med philadelphiaparfait

Rör hela tiden så att äggen inte stelnar. Slå över äggulan och vispa till ett skum. Parfait. Ta av kastrullen från plattan och lägg i smöret och låt svalna