Parfait lakrits recept

Lakrits - och citronparfait.

Lakrits - och citronparfait.

Lakritsparfait. Citronparfait. Smält lakritsploppen i äggsmeten, ta av från spisen och vispa smeten tills den är kall

Kalles Lakrits & citronparfait

Under tiden citronparfaiten fryser gör du klart lakritsparfaiten. Börja med citronparfaiten. Om citronparfaiten har hunnit frysa till på ytan kan du fylla på med lakritsparfaiten, annars låter du den frysa till något mer innan du fyller på nästa lager
Hallon- och lakritsparfait

Hallon- och lakritsparfait

Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Jag var osäker på om alla som skulle äta efterrätten gillade lakrits, men jag hade kunnat ha på lite mera med turkisk peppar, för den var ganska tam
The Fat Duck

The Fat Duck

som sedan pudras med pulveriserad Vodka & Lime och doften av drycken sprayas i luftenLunchen började med ett glas champagne och rödbets"macaroons" med pepparotskräm, som smalt i munnenRödkålsgazpacho med senapsglass- fantastisktVaktel "jelly" med kräftkräm, kycklinglever parfait, ekmossa och tryffel toastDen berömda "snail porridge" - snigelgröt med Iberico Bellota skinka och hyvlad fänkål, (suddig bild)Stekt Foie Gras med barberry sås (vad är det på svenska
Halv sju hos Kim

Halv sju hos Kim

Parfait är perfekt om man vill göra något glassliknande men inte har någon glassmaskin. Om man gillar lakrits förstås
Lakritsparfait

Lakritsparfait

Så i helgen bestämde jag mig för att göra lakritsparfait. Använd gärna en keramikform och förfrys den innan du lägger i parfaiten, då fryser den ännu snabbare

Lakrits- och citronparfait

Undertiden citronparfaiten fryser gör du klart lakritsparfaiten. Börja med citronparfaiten. Smält lakritsploppen i äggsmeten, ta av från spisen och vispa smeten tills den är kall

Hallon- och salmiakparfait

Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret. Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 minuter före servering. 1 msk lakritsströssel eller 4 krossade turkisk peppar

Cupcakesutmaning, 2 cupcakesrecept & 6 frostingar

Vi pratade om skillnaden mellan smet med uppvispat ägg kontra rörd smet där man rör socker och smör för att sedan tillsätta äggen, vilket syfte bakpulver och bikarbonat har i en smet och vad som är skillnaden, varför man har filmjölk i en smet med bikarbonat, skillnaden mellan semi-freddo, glass och parfait (vi gjorde även en lakritsparfait, receptet hittar ni HÄR), jag ställde frågor och de fick fundera på svaret, tjejerna hade en hel med frågor själva som jag försökte svara på samtidigt som vi bakade

Citronparfait med lakritsmarängbotten

Citronparfait. Blanda vitorna, socker, matättikan och lakritspulver i en rundbottnad skål. Lägg parfait på marängerna och dekorera med skivade jordgubbar och citronmelissblad