Dekorera med tex bär, pudrat florsocker och citronmeliss. Vispa upp äggulorna med elvisp. Detta receptet hittade jag på baksidan av Icas frusna hallon/blåbär paket- LÄS HÄR >>
Det första jag kan säga är att det finns ofattbart många olika varianter på parfaits (eller trifles som man också kallar de) i alla möjliga smaker, former, färger, med alla möjliga ingredienser inkluderade och i alla möjliga svårighetsgrader vid tillagningen
Parfaitmed punchkopp. Toppa medblåbäroch hyvlad mörk choklad. Mixa kakorna och blanda med smält smör. Jag kommer att fylla på med recept ända in i kaklet
Vi har matkasse varannan vecka och denna veckan fick man med en liten spann rysk yoghurt. Jag kan tänka det blir väldigt gott om man rör i lite mixade hallon
Vi pratade om skillnaden mellan smet med uppvispat ägg kontra rörd smet där man rör socker och smör för att sedan tillsätta äggen, vilket syfte bakpulver och bikarbonat har i en smet och vad som är skillnaden, varför man har filmjölk i en smet med bikarbonat, skillnaden mellan semi-freddo, glass ochparfait (vi gjorde även en lakritsparfait, receptet hittar ni HÄR), jag ställde frågor och de fick fundera på svaret, tjejerna hade en hel med frågor själva som jag försökte svara på samtidigt som vi bakade
Strö krossad karamell och eventuellt lite flingsalt över parfaiten vid servering. Koka till en gyllene karamell utan omrörning och häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper