Häll sedan det sista av parmesanen på fisken så att den får en fin yta i ugnen. Riv sedan parmesan och strö över det mesta men spara lite grann till att lägga på toppen
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Servera laxen med potatismos och broccolibuketter. Sätt ugnen på 200°. Lägg örtblandningen på laxen och ställ in formen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. 500 g lax. 3 msk riven parmesan. 500 g lax 2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 3 msk ströbröd 2 msk hackad dill 2 msk hackad basilika 3 msk riven parmesan 0,5 citron 1 broccoli
I går vispade jag ihop den kokta, urångade blomkålen med smör och riven parmesan + salt och peppar. Lägg laxfiléerna i ugnsfast form, salta och peppra och häll kryddsmöret ovanpå
Lägg fisken i en ugnssäker form. Ta ut ur ugnen och toppa med gräslök. Sätt ugnen på 200 grader. Baka mitt i ugnen 10–15 minuter. 600 g laxfilé. 1 dl Parmesan
Till laxen serverar jag saffransdoftande pasta och massor med nyriven parmesan. parmesanost i bit. Ugnsstektlax är så himla enkelt och gott och kräver minimal ansträngning men med ett strålande resultat