Parmesan lax recept

Ugnsbakad lax med spenat och parmesan!

Ugnsbakad lax med spenat och parmesan!

Riv sedan parmesan och strö över det mesta men spara lite grann till att lägga på toppen. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Lax i ugn med spenat och parmesan

Lax i ugn med spenat och parmesan

Toppa laxen med den rivna parmesanosten. Lax i portionsbitar är snabb middagsmat som kan varieras på många olika sätt
Lax i ugn med spenat, grädde och parmesan

Lax i ugn med spenat, grädde och parmesan

Riv parmesanosten och strö den ovanpå laxen. Häll grädden över spenaten och placera laxen ovanpå. 600  g  Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. 150  g  parmesanost
Lax med pesto och parmesan

Lax med pesto och parmesan

Lägg till sist på lite riven parmesan. Blev jättegod smak på laxen. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Fördela den rivna osten över laxen
Ugnsbakad lax med spenat och parmesan

Ugnsbakad lax med spenat och parmesan

Lax är en otroligt mångsidig råvara, här i en lite ovanlig kombination med spenat och parmesan. Strö parmesanen över fisken och spenaten
Sparris med lax och parmesan

Sparris med lax och parmesan

parmesanost. Dela laxskivorna och linda in en sparris i varje. 8 skiva kallrökt lax. Bryt av nedersta delen av sparrisen