Rör den varma potatispurén med smör, parmesan och ägg. parmesan plus lite till formarna. Smöra 4 små eldfasta glas eller formar och strö riven parmesan på
Blanda ner grädden och den nyrivna parmesanosten. 2 dl fint riven parmesan. 2 dl fint riven parmesan. Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt
Jag blandade ricottaost med riven parmesan och för att det hela skulle kännas friskt och fräscht rev jag ner lite citronzest och pressade ner en skvätt citronsaft
Mixa ärter och vitlök, tillsätt olivolja och sen parmesan, smaka av med salt och peppar. parmesanost. Stoppa färsen i svinfjälster och gör korvar som är 15–20 cm långa
6 mjöliga potatisarca 25-30 gram smörca 1,5-2 dl grädde1 dl riven ost1 dl riven parmesan eller getost1 näve basilikabladsalt o pepparStrö ut grovsalt el. havssalt p en ugnsplåtLäpp potatisen ovanpå och picka hål i skalen med en gaffelLåt stå i ugnen i 200 grader i ca 1 timTa ur potatisen och känn efter så att den är genomkoktHöj graderna på ugnen till 225 grader GRILLDela potatisen på mitten och gröpa ut all potatis från skalet ner i en kastrull på spisenSätt plattan på medelvärmeTärna upp smöret och klicka i och häll i gräddenRör om så att potatisen mjuknar och det blir sakta men säkert en puréSalta o peppraSmaka av och känn efter om det behövs mer smör eller gräddeHäll i den rivna osten och rör om tills den har smält i i potatisenLägg i basilikabladen och rör omSmaka avHäll upp potatispurén i två portionsskålarStrö över den rivna parmesanen eller lägg på getosten om du föredrar det iställetStäll in i ugnen i ca 10 min tills osten har smält och fått fin färgKLART. 1 dl riven parmesan