Parmesankyckling recept

Saftig parmesankyckling i ugnen

Saftig parmesankyckling i ugnen

Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Parmesankyckling

Parmesankyckling

Vi startar veckan med en supergod vardagsrätt som sköter sig självt i ugnen. Barnen älskade det, men så är dom tokiga i parmesan

LCHF parmesankyckling

LCHF parmesankyckling är kycklingfiléer panerade i parmesan och stekta i ugnen. Gillar kyckling för att den är enkelt att göra och kan varieras på många olika sätt
Parmesankyckling

Parmesankyckling

4 kycklingfileér 4 persca 10 cm purjolök1 gul lök5-6 soltorkade tomater i olja200 g grovriven parmesanost3 dl gräddesalt, pepparDela kycklingfileérna på längden
Parmesankyckling

Parmesankyckling

Dela varje filé i tre bitar och bryn bitarna runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Salta och peppra och lägg i en ugnsfast form
Parmesankyckling med tomatsås

Parmesankyckling med tomatsås

Tomatsåsen. Hacka tomaterna, löken och paprikan, hetta upp oljan i en panna och fräs hacket i några minuter
Nillas parmesankyckling

Nillas parmesankyckling

4-5 portioner. 600 g kycklingfilé. 1 gul lök. 1 köttbuljongträning. 5 dl matlagningsgrädde (jag använder mat extra för den är krämig)