Ett recept från Leva och bo, lördagens förrätt. Som vanligt omgjord. I originalreceptet var det löjrom, rökt lax, dill och mjölk i, men jag bytte ut det mot sikrom, gravad röding, gräslök och endast grädde
Jag vill minnas att jag fick en vanlig Talisker 10 Years (nr 411) serverad till en parmesansoppa och det var en riktig höjdare, jag skulle vilja ha provat denna till soppan, men nu är det försent
Vi hade en riktigt bra kväll, där en parmesansoppa lämnade det starkaste intrycket. För exakt en vecka sen var det som sagt säsongens sista halvåtta-middag
Hacka löken. Skala och skär potatisen i tärningar. Fräs lök. potatis och pressad vitlök några minuter. Häll i buljongen och sjud under lock 15 minuter tills potatisen mjuknat
Ingredienser 4-8 portioner (beroende på hur den serveras). 200 g chorizo, skivad1 msk smör500 g blomkål, i buketter1 liter grönsaksbuljongsaltvitpeppar1 dl grädde1,5 dl riven parmesanost
Potatis- och parmesansoppa. Parmesanost görs på opastöriserad mjölk och får mogna långsamt. Det gör den mycket rik på näringsämnen som protein, vitaminer och mineraler