Tillmaten drack vi ett gott och mycket prisvärt amaronevin, A Amarone. Det är sådan här mat jag älskar, när råvarorna är de som ger hela middagen en speciell karaktär
Jag har druckit chianti, amarone, ripassos, zinfandels och syrahs lika mycket som vilken annan mat- och vinälskare som helst och inte känt mig ett dugg missmatchad
Det var fantastiskt gott, och passade helt perfekt tillmaten vi åt. Så ni märkte att jag inte ens orkade göra något inlägg utan nihar snällt fått vänta till idag istället
Till förrätt åt vi parmaskinka med KarlJohan-creme på en bädd av skottsallad samt pinjenötter, till huvudrätt blev det mozzarellagratinerad canneloni med spenat och ricotta serverad med ugnsbakad örtfylld tomat, och till efterrätt bjöds det glace au four med lite rom
Gott sällskap, roliga diskussioner med riktiga vinexperter om bland annat vilket vin som passar bäst till ostbågar, vad man egentligen borde korka upp till Janssons frestelse, varför min bordsherres egen matlagning mest påminde om studsande gummibollar, att vinet doftade badboll från Statoil och hur man på smidigast och mest diskreta sättet minglar i sidled
Det är inte lätt att tillgodose alla våra olika matallergiker men Nordic Sea Winery lyckades bra. Vill man, kan man lägga i tomater och gurka men eftersom jag förberedde mackorna kvällen före, så skippade jag detta, då både gurka och tomat har en tendens att bli rätt vattnigt och tråkigt när det legat ett tag
Vi testade ett himla gott Amaronevintillmaten som jag fått hem för provning. Eftersmaken var riktigt god och den passade väldigt bra tillmaten men fungerar lika bra som "drick" vin
Ingefärskrämen är verkligen pricken äver i, fräsch och passande. Samma dag lagade jag faktiskt mat med Viktor när vi kokade gröt och skar skinka till förmån för hemlösa i Kungsträdgården