Pasta. Skölj auberginen och skär i tärningar. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Torka av auberginen med hushållspapper och stek den i en ny panna med olivolja i ett par minuter så den får lite färg
Pasta Bohémienne påstås vara romernas mat från Rhône-deltat. Skölj och skiva auberginen. Ingen vet om det stämmer, men den här pastan är god och fyllig, smakrik och krämig
Pasta Caponata är den tröst vi bjuder på här i det Mårtenssonska köket och receptet har vi lånat från Markus Aujalay som just kommit med en ny pastakokbok "Markus Pasta"
Blanda pasta, aubergine och citronsaft (efter tycke och smak). Koka pastan och låt rinna av. Tärna auberginen och stek i en stekpanna med olja tills de fått fin färg
Sensommarpasta med fläkt från Syditalien. 200g pasta, gärna spaghetti, linguine eller tagliatelle 1 aubergine, gärna den runda, violetta varianten 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater (av bra kvalitet, tex Mutti) Gör så här. Koka upp tomatsåsen, gärna […] 200g pasta. 1 aubergine