Han använder såsen från grytan till pastan. primo piatto – ofta pasta. pappardelle med kaninsås (pappardelle col sugo di coniglio) och kaningryta (coniglio in umido)
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Koka pastan under tiden och sila av. Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan
Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen. Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta
Koka pastan och strimla baconet. Häll den nykokta pastan i en stor, smord, ugnssäker form. Sjud grytan i cirka 5 minuter, tills såsen tjocknar och köttet är genomstekt. 400 g pipe rigate (eller annan valfri pasta)
Blanda pastan och såsen i grytan. Koka pastan, spara ca. IngredienserPenne pasta för 4 personer250g mascarponeKörsbärstomater1 gul lök2 klyftor vitlök2 paket baconParmesanost2 msk olivoljaRosmarinOreganoSalt1tsk sambal oelek. 1 dl av pastavattnet. Tillsätt mascarponen, 1dl pastavatten samt riv ned en del pasrmesan. 1 Penne pasta för 4 personer
Fräs löken och vitlöken i smör i en gryta utan att den tar färg. Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering