Ett bra sätt att dels sätta mycket smak på pasta och även att lura i ongarna massa grönsaker. Jag har en stor passion för kikärtor (lever ett spännande liv)
Vi käkade grytan med lite färska grönsaker och vanligt långkornigt ris, men det funkar säkert lika bra att ha pasta, couscous eller bulgur till om du föredrar det
Jag serverade fullkornsris till grytan men den passar bra till kokt potatis eller kanske pasta. Just kikärtor och morötter är också något som barn brukar tycka om och är lite lättare att få i dom
Vegansk Pasta Pesto. Vegansk Pasta all’Amatriciana – Och Tävling med Kungsörnens Gotlandspasta. 1 tetra kikärtor á 210 g avrunnet. Lägg i tillsammans med pastan och låt koka 15 minuter tills pastan är klar. Juice från 1/3 citron 1 tetra kikärtor á 210 g avrunnet
en burk kikärtor, avrunna och sköljda. Lägg i tomater, potatis, kikärtor och grönsaksbuljongen. 2 morötter, skalade och hackade. 1,5 dl blandad liten pasta. Lägg i vitlök, rödlök, morötter, selleri, squash, purjolok, oregano och lagerbladet och koka försiktigt i 15 minuter. Lägg i grönkål och pasta och koka vidare i ca 10 minuter tills pastan är klar. 2 morötter
Jag tyckte också att salladen var jättegod, men om jag ska vara lite kritisk så tror jag att den skulle ha varit ännu godare om jag hade haft i kikärtor istället för bönor
Tillsätt därefter pastan som byts i små bitar, eller använd annan liten pasta. Låt kikärtorna rinna av och tillsätt dom tillsammans med strimlad kål och squash som skurits i mindre bitar