Blanda pastanmedpilgrimsmusslorna, persilja och smör och ta pannan från värmen. Kombinationen medpasta var inte dum, och jag gjorde helt enkelt lite mindre av allt och serverade det som en liten förrätt
Blandade skaldjur – räkor, musslor, pilgrimsmusslor etc. Det här är makens mallorquinska pasta, som han kallar den – inte för att den har något med Mallorca att göra, annat än att han lagade den där första gången
Gör såsen i en stor mortel där vitlök och chili till en början mortlas med rörsocker till en pasta. Skrubba bort eventuell sand från pilgrimsmusslorna, öppna och rensa dem och ta tillvara på spadet
Varva pasta, sås räkor och musslor på ett uppläggningsfat och sätt några hela musslor vid sidan, avsluta med att lägga på pilgrimsmusslorna och basilikan
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Stek scampi och pilgrimsmusslorna hastigt i lite olja. Smaka av med fisksås, peppar och eventuellt en gnutta socker