Sätt på en stor kastrull medpastavatten. Jag har läst på om FODMAP eftersom dottern fick rådet att försöka hålla sig till det för att få bukt på sin mage, och jag också försöker tänka lite på det sedan min packade ihop efter månader av mediciner till följd av bröstcancern
Gjorde ju pastamedscampi ikväll, är en av mina favoriträtter. Servera till pasta. Kan nog äta räkor varje dag, om jag bara får välja två saker att äta resten av livet är det annars ägg och avocado, älskar detta för smakens skull, mättnadskänslan, lätt att ha med sig och det är nyttigt
Ett tips är att när du har kokat klart pastan och häll av det mesta av vattnet så brukar jag låta silen medpastan hänga över kastrullen som jag kokade pastan i, hälla ned pastan samt lite av vätskan i stekpannan där du har det du stekt och röra om allt så det blandar sig då blir det lite mer ”såsigare” pasta (vattnet fungerar som en redning då det är stärkelse i vattnet från pastan) och pastan suger i sig alla smaker från pannan som en svamp
Häll av pastan och lägg den sedan i stekpannan medscampi. Avsätt en slev av pastavattnet innan avhällning, för att sedan använda vid omröring av samtliga ingredienser
Pastamedscampi. Till middag blev det en underbar dessert och en jättegod pasta. En skön söndag med träning och god mat, för mig är det lycka att få stå länge och göra mat och baka