500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
Servera med spagetti, tagliatelle, penne, fusilli eller annan pastaformoch lite sallad. Oftast när jag blir sugen på en krämig sås till pasta så blir det carbonara
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 förpackningar (à 500 g) krossade tomater salt och peppar 4 portioner pasta (gärna spaghetti) 2 msk kapris 2 burkar (à 200 g) tonfisk i olja 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Bönpasta 4
Här är alltså en snabbpasta med tonfisksås i tomatsås med smak av vitlök och färsk basilika. Pastaochpastasås i olika former måste vara den allra vanligaste vardagsmaten runtom i Sverige, tror du inte