I ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på vapiano komponerade jag detta. Tillsätt salamin och det vita vinet och låt allt fräsa ytterligare någon minut
Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Häll på vinet och låt koka in i grönsakerna. 11 dl vitt vin. 1Några dillvippor eller fänkålsdillBörja med att sätta på rikligt med saltat vatten till pastan. Koka pastan 1-2 minuter mindre än anvisningstid för al dente
Koka upp lättsaltat pastavatten under lock i en kastrull. Slå på vin och låt alkoholen koka bort. Häll över den avrunna pastan i tomatsåsen när 1 minut av pastans koktid återstår. 2 dl vitt vin. 2 dl vitt vin 400 g spaghetti 300 g kungsräkor (MSC certifierad) 2 klyftor vitlök 2 små torkade chilifrukt (peperoncino) 4 msk olivolja 250 g körsbärstomater, delade 5 msk persilja, finhackad salt
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll sedan över vinet innan det är helt genomstekt. Sänk till medellåg värme och låt puttra tills det mesta av vinet har kokat bort
Koka pastan enligt anvisningarna. Tillsätt vittvin och låt den puttra tills vinet har helt reducerats (dvs vätskan har försvunnit) och tillsätt grädde och fond