Pate a choux recept

Pate a choux

Pate a choux

Koka upp vatten, mjölk, socker och smör i en kastrull. Häll i mjölet och saltet under ständig omrörning
Petit choux med mördeg

Petit choux med mördeg

PATEACHOUX. Blandaallaingredienserna till en deg och kavla den tunn på bakplåtspapper ställ sedan i kylen
Saffranspetit choux

Saffranspetit choux

Saffranspetitchoux är en superbra grej eftersom mankanfylla dem med lite vadman vill och både till mat och dessert
Èclairs franska bakverk

Èclairs franska bakverk

Underbart fin fransktbakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om mankanuttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringladchoklad på toppen

Chokladdoppad Éclair

Innan vi ens börjarsätta igång med receptgenomgång och beskrivapate à choux-degen bör vi gå igenom ett parredskap du måste ha för attlyckas
Gougeres med comtékräm – recept

Gougeres med comtékräm – recept

Spritsapaté choux degen på ett bakplåtspapper, i storleken av en femkrona. Mät upp alla ingredienser och värm upp mjölk, vatten, smör, salt och socker på lågvärme
Mariabollar

Mariabollar

Blandaalla ingredienser till mördegen kort. Om degen känns varm, låt den vila i kylen en liten stund. Koka upp vatten och smör
Religieuses à la Violette.

Religieuses à la Violette.

Pateachoux. Religieuses Violette är en Frankrikebakelse som är riktigt söta och härligakaka och de är ju chouxcream helt enkel som fyllda med viol kräm (vaniljkräm som smaksättning med viol essens), glasera med viol glasyr och dekorera med viol smörkräm…
Mariabollar

Mariabollar

Pâte à choux är känslig för dragöppna inte ugnsluckan. Blandaalla ingredienser till mördegen kort
Éclairs

Éclairs

Det vanliga är attman kör en pateauchoux smet på tre eller fem ägg. Man gör avlånga petit chouxer som man fyller med en chokladkräm och doppar toppen i en chokladglasyr
Pate choux bakelser

Pate choux bakelser

Har länge velattestaattgörabakelser med patechoux deg. I år blir det födelsedagsfirande i fleraomgångar
Heidi´s bakelser

Heidi´s bakelser

Passadeattgörapetichouxer. Jaghar precis tränat och känslan efteråt är ju så skön. Patéachoux. Manångraraldrig ett träningspass

Beermakers dinner: Mikkeller

"Havskräfta från Fjällbacka stekt i skal med rosmarin, rökt enoki, huvudet fyllt med klokött i brandademixat med pateachoux, doppat i sifontempura och friterat, kräftemulsion"

Jordgubbseclairer

Páte á choux-deg. Mät upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull och koka upp. Páte á choux-deg