Underbart fin fransktbakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om mankanuttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringladchoklad på toppen
Spritsapaté choux degen på ett bakplåtspapper, i storleken av en femkrona. Mät upp alla ingredienser och värm upp mjölk, vatten, smör, salt och socker på lågvärme
Pâte à choux (deg till bollarna). Profiteroles är en höjdareattbjuda på. Galet gott, kanvarieras hur mycket som helst och alla blir glada och imponerade
Pateachoux. Religieuses Violette är en Frankrikebakelse som är riktigt söta och härligakaka och de är ju chouxcream helt enkel som fyllda med viol kräm (vaniljkräm som smaksättning med viol essens), glasera med viol glasyr och dekorera med viol smörkräm…
Det vanliga är attman kör en pateauchoux smet på tre eller fem ägg. Man gör avlånga petit chouxer som man fyller med en chokladkräm och doppar toppen i en chokladglasyr
"Havskräfta från Fjällbacka stekt i skal med rosmarin, rökt enoki, huvudet fyllt med klokött i brandademixat med pateachoux, doppat i sifontempura och friterat, kräftemulsion"