Pate choux recept

Pate a choux

Pate a choux

Pate a choux. 125 g vatten. 125 g mjölk. 5 g socker. 110 g osaltat Smör. 5 g salt. 140 g vetemjöl. 250 g (ca 5 st) ägg
Petit choux med mördeg

Petit choux med mördeg

PATE A CHOUX. Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesser choux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter
Saffranspetit choux

Saffranspetit choux

Saffranspetit choux är en superbra grej eftersom man kan fylla dem med lite vad man vill och både till mat och dessert
Èclairs franska bakverk

Èclairs franska bakverk

Underbart fin franskt bakverk, pâte à choux, hör hur fint det låter om man kan uttala det på rätt sätt förstås, fylld med len vaniljkräm, sikta med florsocker och ringlad choklad på toppen

Chokladdoppad Éclair

Innan vi ens börjar sätta igång med receptgenomgång och beskriva pate à choux-degen bör vi gå igenom ett par redskap du måste ha för att lyckas
Gougeres med comtékräm – recept

Gougeres med comtékräm – recept

Spritsa paté choux degen på ett bakplåtspapper, i storleken av en femkrona. Deg. Mät upp alla ingredienser och värm upp mjölk, vatten, smör, salt och socker på låg värme
Profiteroles med pistageglass och chokladsås

Profiteroles med pistageglass och chokladsås

Pâte à choux (deg till bollarna). Profiteroles är en höjdare att bjuda på. Galet gott, kan varieras hur mycket som helst och alla blir glada och imponerade
Mariabollar

Mariabollar

Pâte à choux är känslig för drag så öppna inte ugnsluckan förrän efter 20 minuter. 1. Blanda alla ingredienser till mördegen kort
Religieuses à la Violette.

Religieuses à la Violette.

Pate a choux. Religieuses Violette är en Frankrike bakelse som är riktigt söta och härliga kaka och de är ju choux cream helt enkel som fyllda med viol kräm (vaniljkräm som smaksättning med viol essens), glasera med viol glasyr och dekorera med viol smörkräm…
Mariabollar

Mariabollar

Pâte à choux är känslig för drag så öppna inte ugnsluckan. Blanda alla ingredienser till mördegen kort
Éclairs

Éclairs

Det vanliga är att man kör en pate au choux smet på tre eller fem ägg. Man gör avlånga petit chouxer som man fyller med en chokladkräm och doppar toppen i en chokladglasyr
Pate choux bakelser

Pate choux bakelser

Har länge velat testa att göra bakelser med patechoux deg. Receptet på patechoux deg kommer från Michel Rouxs ”Pastry
Heidi´s bakelser

Heidi´s bakelser

Passade på att göra petichouxer. Paté a choux. Go´kväll. Hur mår ni. Jag har precis tränat och känslan efteråt är ju så skön

Beermakers dinner: Mikkeller

"Havskräfta från Fjällbacka stekt i skal med rosmarin, rökt enoki, huvudet fyllt med klokött i brandade mixat med pate a choux, doppat i sifontempura och friterat, kräftemulsion"

Eclaire - Pate Choux av Johan Sörberg

1. Koka upp allt utom vetemjöl och ägg. Rör ner mjölet och ”rosta” i 3-4 minuter. Häll över smeten i en bunke och blanda i ägg, lite i taget

Jordgubbseclairer

Páte á choux-deg. Páte á choux-deg. Mät upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull och koka upp