Skär den färska och röktalaxen i bitar. Förutom de traditionella ägghalvorna, sill, lax och påskskinka så testade vi att göra egen paté för första gången
Lägg laxfilé och röktlax i bitar i matberedaren med kniven monterad. 600 g laxfilé. 100 g kallröktlax. Tillsätt salt, vitpeppar, kajennpeppar, potatismjöl, ägg och dill
Annars kan jag rekommendera en enkel sallad på rökt ankbröst, valnötter och tryffelvinegrette. Till förrätt åt jag denna fisktartar på lax och torsk med smak av citron, koriander och chili
Några av mina favoriter blev tunnbrödet (Rieskabröd) som jag åt flera skivor av tillsammans med den fantastiska julskinkan och sötstark senap och äppelmos, rensteks- och pepparrotssill, kräftsill, hjortronbakad lax, souvasgravad lax, gompasås, björnskinka, älgsalami, rökt bäverstek, vargtasspaté, rådjursstek, souvas, björnköttbullar, guldvaskarpanna, blodpudding från ren, kåtarökt röding, smörstekt svamp, rökta revbensspjäll och rödkål
Den höll svälten från dörren tills jag kom fram till röktlax och kaviar. I boken Alltid Provence åker författaren Peter Mayle till saluhallen Les Halles i Avignon
Lägg röktlax i en sträng i mitten på formen. kolja och lax. 100 g kallröktlax. Sätt ugnen på 175 C°. Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad
Röktlax. Röktlax. Jag premenurerar på CarbSmart där många intressanta artiklar skrivs om lågkolhydratkost, bland annat av Jimmy Moore som är en liten kändis inom dessa kretsar
Tidigare år har vi gjort massor av olika julmat, bland annat olika sorterts sill, hemgravad lax, hemrörd senap och hemslagen majonäs, samt gratäng, köttbullar, olika kakor mm