Pavlova är bara så gott, detta är min första jag gör. Jag gjorde en botten i går med ett recept jag hittade men det blev bara pannkaka av det så jag fick göra en ny idag med ett annat recept som blev superbra
-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Hembakade marängbottnar fyllda med syrlig lemoncurd och toppas med grädde, färska bär och choklad. Själv måste jag få säga att jag har haft en fantastiskt bra helg verkligen, det enda felet med den är väl egentligen att den gått alldeles för snabbt
Blanda samman ricotta medlemoncurd. Skeda ut marängen i önskad storlek på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lemoncurd, strö över hallon, citronzest och pudra över lakritspulver
Fyll marängerna med önskad fyllning, tex lemoncurd, lättvispad grädde och jordgubbar. Lägg marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut marängbottnarna på en plåt med bakplåtspapper
Jag gjorde dessutom en Lemoncurd att lägga mellan marängbottnen och grädden, för ges det tillfälle att vara extravagant, då tar jag emot det tillfället med öppnar armar
Traditionellt görs pavlovamed en lemoncurd som topping (som jag förövrigt har en sockerfri variant av här) men då jag ville hålla den här proteinrik och ändå relativt fettsnål för att kunna gå och småplocka av precis när jag kände för det kletade jag istället på ett tjockt lager av vispad vaniljkasein, passionsfrukt och lite jordnötssmör härifrån som hade en rinnigare konsistens, super för att ringla över- ett perfekt mellanmål med andra ord