Garnera pavlovan med frukten och citronmeliss. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Topping3 dl vispgrädde1 – 2 mango8 passionsfrukter 1 dl lemon curdcitronmeliss till garnering
En segkrispig pavlova med gräddig vaniljfyllning och massor av bär och passionsfrukt. ) Förutom pavlovan bjöds vi även på torskpaket, ris och fetaostsallad
Prova även med någon god curd (citron, mango, passionsfrukt. Pavlova är en söt och delikat marängbakelse som sägs ha uppfunnits till prima ballerina Anna Pavlovas ära i Australien då hon var där på turné
Det är även vanlig att man fyller tårtan med någon god curd såsom lemon eller passionsfrukt, toppar med vispad grädde och avslutar med lite skivad frukt som kiwi och mango
Fyll marängen strax innan den serveras med lättvispad grädde och rikligt med frukt och bär, t ex banan, kiwifrukt, passionsfrukt, jordgubbar, persikor, avrunnen fruktsallad från burk kan användas
Traditionellt görs pavlova med en lemoncurd som topping (som jag förövrigt har en sockerfri variant av här) men då jag ville hålla den här proteinrik och ändå relativt fettsnål för att kunna gå och småplocka av precis när jag kände för det kletade jag istället på ett tjockt lager av vispad vaniljkasein, passionsfrukt och lite jordnötssmör härifrån som hade en rinnigare konsistens, super för att ringla över- ett perfekt mellanmål med andra ord
Lägg sedan på bär och innehållet från ca en passionsfrukt per pavlova. Då slipper du fundera så mycket på om de har rätt form (som det står mycket om i andra pavlova-recept)
Passera innanmätet från passionsfrukterna i en sil så att saften rinner ut. På menyn stod lamm med ugnsrostad färskpotatis, till dessert en stor pavlovatårta med passionfrukt & lime curd