Med hjälp av färdigt syltsocker kokar du snabbt ihop marmeladen och du behöver inte själv stå och måtta upp pektin osv, utan ner med allt i kastrullen, koka och häll upp på burk
(Låt kärnorna vara kvar, de innehåller pektin vilket gör att marmeladen stelnar. Tvätta citronerna och skär dem i klyftor, kör dem därefter i matberedare till en grynig massa och häll över det i en kastrull
Turligt nog var det ju inget problem att åter koka upp marmeladen och tillsätta pektin. Eftersom det finns en gräns för hur många stekta gröna tomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den gröna tomatmarmelad med citron och ingefära som hon gjort av sina omogna tomater
Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna och sockret. 2 citroner, både skal&saft. 1 pkt Syltsocker m Pektin, 330g. 2 citroner, både skal&saft. 1 pkt Syltsocker m Pektin, 330g
Koka annars några minuter till eller tillsätt extra pektin enligt paket eller flaska. Skölj citronen och riv skalet från halva citronen samt tillsätt det till tomaterna
De ger smak samt innehåller pektin. 5 dl juice från clementiner + saften från en citron4 dl syltsockerEtt tips är att spara alla kärnorna, och låta de koka med i en tesil
Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna och sockret. 2 citroner, både skal & saft. Syltsocker m Pektin, ca 330g. 2 citroner, både skal & saft. Syltsocker m Pektin, ca 330g
Kanske behöver du tillsätta extra pektin. saft av 1 citron. Blanda ned socker och citronsaft och fortsätt koka ca 10 minuter. saft av 1 citron 1 flaska Certo
Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna och sockret. 2 citroner, både skal & saft. 1 pkt Syltsocker m pektin, 330g. 2 citroner, både skal & saft. 1 pkt Syltsocker m pektin, 330g
Det är pektinet i frukt och bär som får sylter och marmelader att geléa sig. För att förhindra detta är det bra att tillsätta lite syrlig frukt som saften av en citron eller ett syrligt äpple