Pektin citron recept

Marmelad på maskrosor

Marmelad på maskrosor

Använder du pektin blandar du det med sockret. Skala citronen och tärna köttet i mindre bitar. Koka upp allt utom socker/pektinet
Cumberlandsås med lök

Cumberlandsås med lök

Stannar inte såsen, tillsättes gelantin eller pektin i erforderlig mängd. Gelantin / pektin. 2 st citroner. 1 dl färskpressad citronjuice
Frisk morotsmarmelad med kanel

Frisk morotsmarmelad med kanel

Med hjälp av färdigt syltsocker kokar du snabbt ihop marmeladen och du behöver inte själv stå och måtta upp pektin osv, utan ner med allt i kastrullen, koka och häll upp på burk
Citron- och fläderblomsmarmelad

Citron- och fläderblomsmarmelad

Lagen som blir kvar innehåller naturligt pektin från citronen och hjälper marmeladen att stelna. Rör ner pektinlagen och sockret
Havrekex

Havrekex

Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna och sockret. Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna och sockret
Citronmarmelad

Citronmarmelad

(Låt kärnorna vara kvar, de innehåller pektin vilket gör att marmeladen stelnar. Tvätta citronerna och skär dem i klyftor, kör dem därefter i matberedare till en grynig massa och häll över det i en kastrull

Marmelad på gröna tomater

Turligt nog var det ju inget problem att åter koka upp marmeladen och tillsätta pektin. Eftersom det finns en gräns för hur många stekta gröna tomater man kan äta lånade jag inspiration från min syster som pratade lyriskt om den gröna tomatmarmelad med citron och ingefära som hon gjort av sina omogna tomater
Morotsmarmelad

Morotsmarmelad

Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna och sockret. 2 citroner, både skal&saft. 1 pkt Syltsocker m Pektin, 330g. 2 citroner, både skal&saft. 1 pkt Syltsocker m Pektin, 330g
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Koka annars några minuter till eller tillsätt extra pektin enligt paket eller flaska. Skölj citronen och riv skalet från halva citronen samt tillsätt det till tomaterna
Clementingelé

Clementingelé

De ger smak samt innehåller pektin. 5 dl juice från clementiner + saften från en citron4 dl syltsockerEtt tips är att spara alla kärnorna, och låta de koka med i en tesil
Jordgubbssylt med fläder

Jordgubbssylt med fläder

Lägg dem i en gryta och blanda väl med socker och pressad citron. Lägg i det rivna skalet från en väl tvättad citron
Morotsmarmelad

Morotsmarmelad

Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna och sockret. 2 citroner, både skal & saft. Syltsocker m Pektin, ca 330g. 2 citroner, både skal & saft. Syltsocker m Pektin, ca 330g
Rödbeta i ny kostym

Rödbeta i ny kostym

Om sylten riskerar att torrkoka innan den når rätt temperatur, tillsätt mer pektin. Riv citronskalet, pressa ur saften och blanda med rödbetorna
Dagens recept: Blandad fruktmarmelad

Dagens recept: Blandad fruktmarmelad

Kanske behöver du tillsätta extra pektin. saft av 1 citron. Blanda ned socker och citronsaft och fortsätt koka ca 10 minuter. saft av 1 citron 1 flaska Certo
Morotsmarmelad

Morotsmarmelad

Tillsätt finrivet skal och saft från citronerna och sockret. 2 citroner, både skal & saft. 1 pkt Syltsocker m pektin, 330g. 2 citroner, både skal & saft. 1 pkt Syltsocker m pektin, 330g
Vaniljdoftande blåbärssylt

Vaniljdoftande blåbärssylt

Det är pektinet i frukt och bär som får sylter och marmelader att geléa sig. För att förhindra detta är det bra att tillsätta lite syrlig frukt som saften av en citron eller ett syrligt äpple