Koka tills massan känns som en tjock kräm - jag behövde tillsätta lite extra pektin. Jul = julgodis. Så, med en annalkande jul i sikte, ägnade jag helgen åt bland annat lite julgodistillverkning, det blev
ev pektin. Äppelgelé går alldeles utmärkt att koka på skal och skrutt från äppelrensning, det blir supergott att servera till en stek i höstrusket och just nu sitter jag och funderar på om man inte kan göra kakor eller godis på det också
Galaktos ingår i många naturprodukter, som till exempel pektin, gummi och agar samt finns naturligt i mjölkprodukter, sockerbeta, sockerrör och växtlim
Jag använde syltsocker, eftersom det innehåller pektin, och gör barfin lite fastare. I det här receptet får syrliga svenska äpplen lysa tillsammans med indiska smaker av kokos och kardemumma, och ljuvligt sötsyrligt äppelgodis uppstår
Välj gelér gjorda på pektin istället. Ta gelatin till exempel som framställs genom att man kokar djurskinn, och som återfinns i allt från godis till olika geléer och bakverk
När godiset har smält ska det svalna i kylskåp tills smeten blivit riktigt kall, helst över natten. 1 tsk fruktpektin. Börja med att koka upp 100 g frysta hallon ihop med pektinen. 1 tsk fruktpektin